Ben je een zelfstandige professional en wil je graag meer online ondernemen?

joomla website met membership

Membership

Met een membership is het mogelijk om online trainingen aan te bieden die pas na betaling via iDEAL automatisch toegankelijk zijn. Niet alleen verschillende soorten lessen met tekst en/of video, maar ook diverse pakketten met extra opties. Als iemand zich bijvoorbeeld aanmeld voor een zelfstudie met een jaar toegang dan wordt degene automatisch op de hoogte gehouden als de looptijd voorbij is om eventueel te verlengen. Wil iemand toch graag persoonlijk support dan is tussentijds upgraden naar een ander pakket (na betaling via iDEAL) ook mogelijk.


e-mail marketing

E-mail marketing

Uiteraard wil je graag aanmeldingen voor je online training of programma. Een eerste belangrijke stap is het genereren van leads! De stap om direct aan te melden is vaak te groot, doelklanten willen eerst meer informatie en misschien jou wat beter leren kennen. De drempel om voor een e-zine of nieuwsbrief aan te melden is meestal veel lager, zeker als je ook nog zorgt voor een gratis 'weggever' met waardevolle inhoud. Bij aanmelden ontvangt degene bijvoorbeeld een gratis handleiding met een aantal tips of een gratis les uit je online programma.

Schrijf ook informatieve artikelen in je weblog met een call to action button om aan te melden. Met een nieuwsbrief (in de stijl van de website) kan je leads op de hoogte houden van nog meer interessante informatie. Over de inhoud van je online training, blogs, extra tips en aanbiedingen voor een gratis webinar of proefles.


Voorbeeld leadpage gratis Joomla tips

Leadpage basis, extra of maatwerk

Een leadpage is vaak onderdeel van een marketing strategie en kan je in combinatie met een membership of los daarvan gebruiken voor een volgende stap. Het aanmelden voor een gratis proefles, video-serie of webinar. Een leadpage in de lay-out van de website, maar zonder menu en andere afleidingen waardoor leads weg kunnen klikken. Met wervende tekst en heel belangrijk een call to action button om actie te ondernemen.

De leadpage wordt gekoppeld aan verschillende tools om de prestaties van de pagina te meten, analyseren en optimaliseren.

Meer informatie over leadpages


marketing automation strategie voor trainers en coaches

Marketing automation

Met een marketing automation systeem kan je niet alleen veel gerichter leads genereren, maar ook voorzien van de juiste informatie en aanbiedingen. Een eenvoudig voorbeeld, in de afbeelding hiernaast zie je de opzet van een campagne, een strategie voor aanmelden gratis tips. Een belangrijk onderdeel daarin zijn punten, leads ontvangen punten op basis van acties. Bekijk de afbeelding in groot formaat voor meer informatie.

Heeft een lead een bepaald aantal punten (door aanmelden, openen, downloaden) dan kan degene automatisch naar een andere lijst verplaatst worden. Met marketing automation kan je op deze manier heel gericht lijsten opbouwen en leads op basis van interesse voorzien van de juiste (vervolg) informatie een aanbiedingen. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je graag meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op

Contactgegevens

Bezoekadres (op afspraak)
Westelijke Parallelweg 50
3331 EW Zwijndrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 078 - 6228104Joomla! 3 Certified Administrator

Naar boven