Gebruiksvriendelijk Joomla 3.4 module bewerken

Sinds versie Joomla 3.4 in is het nog gebruiksvriendelijker geworden om een Joomla website te onderhouden!

Ik geef regelmatig diverse Joomla cursussen en support aan klanten. Daarbij komt de verbeterde optie zeker aan bod, snel en eenvoudig modules bewerken via de voorkant van de website. En de reacties waren erg enthousiast!

Wat zijn Joomla modules?

De opbouw en lay-out van de website wordt ook bepaald door verschillende soorten modules. Modules waarin je bijvoorbeeld de eigenschappen van een menu kan instellen, maar ook modules waarin je een logo van de website kan plaatsen. En modules die je kan gebruiken voor meer verkoop en inschrijvingen via de website. Met daarin tekst en/of een afbeelding en een link of button naar de pagina waar bezoekers een aanbieding kunnen kopen, of inschrijven voor een training.

Voorbeeld diverse modules

Joomla 3.4 template module posities

Sinds de versie Joomla 3.4 is het nu mogelijk om via de voorkant van de website ook modules eenvoudiger te bewerken. Als je voldoende rechten hebt kan je na inloggen op het icoontje klikken om de module te bewerken, daarna wordt aan de voorkant van de website het bewerk venster van de module geopend om opties en inhoud van de module direct aan te kunnen passen.

Deze mogelijkheid kan voor verschillende soorten modules erg handig zijn, bijvoorbeeld voor tijdelijke aanbiedingen of datums van cursussen en webinars.

Het kan zijn dat je wel voldoende rechten hebt om aanpassingen aan modules te doen, maar dat het icoontje om de module te bewerken niet zichtbaar is. Dan ligt dat waarschijnlijk aan het soort template dat gebruikt wordt voor de lay-out van de website. Soms is het voldoende om een nieuwe versie van de template te installeren, anders zijn er misschien wat maatwerk aanpassingen nodig aan de template.

Snel en eenvoudig Joomla modules aanpassen

Joomla 3.4 snel inhoud modules aanpassen

Wat is het doel van de website?

Welke actie wil je graag dat de bezoekers (doelklanten) ondernemen? Gebruik een module op een zichtbare plaats met korte tekst en een duidelijke button, om je doelklant door te verwijzen naar de conversie pagina met meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven.

Tip: Gebruik duidelijke korte tekst op een button, die aanzet tot actie. De kleur oranje wordt vaak aangeraden voor de belangrijkste call to action button op een pagina. Om zelf een button te maken zijn er verschillende online tools zoals bijvoorbeeld http://buttonoptimizer.com.

In een volgend artikel vertel ik meer hoe je zelf nieuwe modules kunt aanmaken, plaatsen en gebruiken voor meer bezoek naar de meest gelezen artikelen op de website.

 

Wil je graag meer tips ontvangen om je online zichtbaarheid te vergroten en meer doelklanten te werven?

Download de gratis handleiding!

gratis joomla tips website optimalisatie

 

Delen via social media

Contact

Web-effect

078-6228104
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpagina